субота, 5. децембар 2020.

Krckavi "kao tiramisu" u čaši

 Kada vam je potreban jednostavan slatkiš za manje društvo, deserti u čaši su prava stvar. Uglavnom se brzo pripremaju, mogu se napraviti i dan ranije pa uštedite na vremenu za pripremu drugih stvari a kasnije nema posla ni oko serviranja, već samo dodate kašičice i desert je spreman. 

Ja ih mnogo volim i često pripremam. I one mnogo kaloričnije ali i ovakve, poput današnjeg koji ima zdraviju notu. Ovaj krckavi "tiramisu" je moja ulaznica za igricu Zajednički obrok koja se od proletos održava na Instagramu u organizaciji Nataše Denić sa bloga Pečat Života. Poenta igrice je da se okupe svi zaljubljenici u kuvanje i kuvaju na zadate teme odnosno po receptima foodblogera koji takođe učestvuju u igri. 

Ove nedelje, domaćica igre je naša Dani Boracheva, inače model, autor i voditelj a na Instagramu poznata i kao veliki zaljubljenik u zdravu hranu. Današnji zadatak su dva Danijelina recepta, slani i slatki a ja sam se odmah odlučila za slatku varijantu. Dani je ovaj slatkiš pravila u obliku torte a ja sam ga "spakovala" u čaše jer nisam imala mnogo vremena za hlađenje. 


Krckavi "kao tiramisu" u čaši


Sastojci:

150 g kornfleksa
100 g crne čokolade
2 kašike meda
2 kašike kokosovog ulja
2 banane
180 g kisele pavlake
200 g krem sira
1 kašika meda
kakao

Priprema:

• U činiju staviti čokoladu, med i kokosovo ulje pa sve otopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Kornfleks staviti u kesu za zamrzavanje i usitniti ga varjačom ili kuhinjskim čekićem ali tako da ostane i krupnijih komada. Zatim ga sjedniniti sa prethodno otopljenom smesom.
• U drugoj posudi kašikom izmešati pavlaku, sir i med.
• Banane iseći na kolitiće.
• U čašice za serviranje naizmenično sipati smesu od kornfleksa, banane pa smesu od sira. Može se i uz rob čaše staviti po koji kolutić banane jer to izgleda vrlo dekorativno ukoliko je čaša od providnog stakla. Od ove mere dobije se 5 manjih čaša.
• Čaše staviti u frižider da se desert rashladi pa ga pre serviranja posuti kakaoom i poslužiti. 






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...