четвртак, 31. децембар 2020.

Brza Rafelo Torta


Ova torta je odličan desert kada nemate mnogo vremena ili volje za nešto složenije. Kod mene je više u pitanju ovo drugo. Probudila sam se jutros i shvatila da ništa slatko nisam napravila a sutra je Nova godina! Onda se setih da sam nedavno na Youtube kanalu koji pratim Uradi sama - Ideje za kreativce videla recept za ovu tortu i delovao mi je jednostavno što se i potvrdilo. Inače, kanal vodi i uređuje Dragana Mihajlović, jedna divna, prijatna žena koja ima fenomenalne recepte, vrlo lepo objašnjene i stvarno je inspiracija i za slana i za slatka jela. 


Kada je ova torta u pitanju, ono što je plus je da sam imala u kući skoro sve sastojke i trebalo je da skoknem do radnje samo po kiselu pavlaku. Da, nemojte se čuditi, većina foodblogera koje poznajem voli da ima zalihe namirnica u kući pa tako i ja. Uvek imam neke ključne sastojke od kojih se može iskombinovati fin desert. 


Uglavnom, ova kokos torta se napravi za bukvalno 15 minuta. Ne samo što je bez pečenja, već se ni krema ne kuva već se samo umuti. Tako da je dobar izbor i za početnike - stvarno je jednostavna. 



Brza Rafaelo Torta

Sastojci:

500 ml slatke pavlake
400 g kisele pavlake
150 g šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
200 g kokosa
100 g bele čokolade
+
100 g piškota ili plazma keksa
100 ml mleka 

Priprema:

• U činiju za mućenje sipati slatku pavlaku i umutiti je mikserom. Ukoliko je u pitanju mlečna slatka pavlaka, pazite da se ne premuti. Čim počne da se učvršćuje, gotova je. Odvojiti 4-5 kašika umućene slatke pavlake koji će kasnije poslužiti za ukrašavanje torte (ja sam ih odmah sipala u špric za ukrašavanje). U ostatak umućene pavlake dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa kratko mutiti da se poveže.

• Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan staviti mleveni keks i dobro promešati a u drugi deo dodati otopljenu belu čokoladu i kokos i takođe detaljno promešati da se smesa sjedini. Napominjem da se ove smese brzo stežu tako da odmah pređite na slaganje torte, nemojte ih ostavljati tako.

• Na tanjir za serviranje staviti obruč za tortu dimenzija 22 ili 24 cm. Na dno tanjira gusto poslagati piškote koje su kratko provučene kroz hladno mleko. Najpre preko piškota staviti nadev sa mlevenim keksom i poravnati ga kašikom. A preko njega rasporediti nadev sa kokosom i belom čokoladom.

• Ostaviti tortu u frižider najmanje 3 sata da se stegne pa ukrasiti ostatkom umućene slatke pavlake i posuti kokosom. 


Klik na Draganin video da se uverite koliko je torta jednostavna i fina:
https://www.youtube.com/watch?v=JuBFtqZCO8o


Dragi posetioci bloga Jekin Kapric, ovim receptom vas pozdravljam i želim vam sve najlepše u Novoj 2021. godini. Nije fraza kada se kaže da je zdravlje najvažnije - u to nas je veoma dobro uverila prethodna godina. Tako da svima vama, kao i sebi, želim pre svega dobro zdravlje i mir na svim poljima! 🌟💕😚🎅🌠







Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...