понедељак, 11. фебруар 2019.

Zelena čorba sa ovsenim pahuljicama


Pored pileće supe koju najčešće kuvam i paradajz čorbe (koju u porodici, interno, zovemo "namiguša", ali o tome drugom prilikom :)) ova zelena čorbica sa ovsenim pahuljicama nam je takođe omiljena. Odgovara mi to što mogu da upotrebim razno povrće u zavisnosti od toga šta trenutno imam i uvek je podjednako ukusna i zdrava. A pripremi se za svega desetak minuta.


Zelena čorba sa ovsenim pahuljicama

Sastojci:

1 glavica crnog luka 
1 manja tikvica
dve šake svežeg spanaća (ili blitve)
4 kašike ovsenih pahuljica
1 - 1,5 l vode
malo maslinovog ulja
kašičica soli
pola kašičice šarenog bibera

Priprema:

U šerpu sipati ulje i na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu glavicu luka uz stalno mešanje. 
Zatim dodati ovsene pahuljice i na kockice iseckanu tikvicu pa dinstati i dalje. Ukoliko počne da se lepi za dno šerpe, dodajte malo vode i nastavite dinstanje. 
Kad tikvica omekša, dodati sitno iseckan svež spanać i podliti vodom. Začiniti solju i biberom i kuvati pet minuta na tihoj vatri. 
Zatim skinuti sa vatre i sve usitniti štapnim mikserom. Ukoliko nemate štapni mikser, možete sve presuti u blender i izmiksirati. 
Čorbu servirati sa krutonima, pavlakom ili je jednostavno pospite svežim peršunovim listom. 


Na ovaj način možete kuvati čorbice od raznog povrća. Najčešće je pripremam od blitve, spanaća ili tikvice, ali može se koristiti i brokoli, šargarepa, karfiol. 



4 коментара:

  1. Fantazija , hvala na receptu. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  2. Kuvala sam ovu corbu, sa malim izmenama, ostavila sam povrce u komadima i dodala proso, fantasticna je. Mnogo mi se dopadaju ovakve stvari jer su zdrave i hranljive. Hvala za recept.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala vam na javljanju i poverenju da je isprobate :) Često je kuvam od povrća koje imam u kući a dopada mi se dodatak prosa i sigurno ću isprobati i tu varijantu. Lep pozdrav!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...