понедељак, 8. октобар 2018.

Ćuftice od pileće džigerice

Ovim ćufticama džigerica daje poseban ukus, a ne dominira, jer u njima ima i belog pilećeg mesa i tikvica. Peku se u rerni da bi se izbegla dodatna masnoća ali nisu suve, naprotiv, veoma su ukusne! 




Ćuftice od pileće džigerice 

Sastojci:
200 g pileće džigerice 
400 g belog pilećeg mesa 
1 veće jaje 
1 manja tikvica 
1 ljubičasti luk 
3 čena belog luka 
5 punih kašika integralnog brašna 
(za dijetalnu verziju možete koristiti i ovsene mekinje)
začini: 
so, biber, seckani peršunov list, origano, muskatni oraščić 
malo maslinovog ulja


Priprema: 

1. Džigericu i belo meso samleti na mašini za meso (može se samleti i u secku). Tikvicu dobro oprati i sa korom narendati na krupno rende. Crni i beli luk očistiti i naseckati. 
2. U činiju staviti mleveno meso, narendanu tikvicu, iseckani luk, začine, jaje i brašno.  Dobro izmešati pa vlažnim rukama praviti ćuftice. Masa će biti vlažna ali da se oblikovati. 



3. Pleh obložiti pek-papirom i poprskati ga maslinovim uljem. Ćuftice slagati na pek papir malo ih poprskati maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na pola pečenja okrenuti ih i vratiti u rernu da se dopeku.

Ukoliko tako više volite, ćuftice se pre pečenja mogu uvaljati u prezle. 
Servirati uz svežu salatu, tzaziki salatu ili neki povrtni rižoto.

4 коментара:

  1. E odavno nisam videla recept koji me ovoliko oduševio. Volim džigericu, šta ću. Mnogo mi se sviđa ova kombinacija sa belim mesom i tikvicama. A na slikama izgledaju ekstra slasno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Kato! Trudim se da je češće koristim, jer često imam problema sa anemijom. Ovde se ona ne oseti toliko pa bi je pojeli i oni koji je baš i ne vole :)) Baš zato što ima i belog mesa i tikvica...

      Избриши
  2. Ovo moram probati jer izgleda fenomenalno...

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...