среда, 3. октобар 2018.

Lepinjice od tikvica i semenki


Ove lepinjice su odlične kada vam je potrebno nešto što se brzo priprema, a da je u isto vreme i zdravo. Pravim ih obično za doručak kada hoću da malo odmorimo od ovsene kaše, koja mi je inače omiljena i često je pravim, ali me nekako kratko vreme drži sitom i kao da mi još više otvori apetit (sa kojim inače nemam problema ;-) Možete ih pripremati i za večeru, pa ako ostane koja, ne smeta da se pojede za doručak jer su vrlo lepe i kada se ohlade.



Lepinjice od tikvica i semenki

Sastojci:

1 tikvica srednje veličine (oko 250 gr)
4 jajeta 
2 pune kašike lanenog semena
2 pune kašike ovsenih pahuljica
2 kašike susama
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat soli


Priprema:

Tikvicu dobro oprati, posušiti i izrendati (ne mora se guliti). U činiju dodati jaja, mleveno laneno seme i mlevene ovsene pahuljice, susam, so i maslinovo ulje.
Sve dobro izmešati, varjačom ili špatulom, pa kašikom vaditi i spuštati na blago podmazan i vruć tiganj. Ja na tiganj stavim samo pola kašičice svinjske masti, posle ne mora da se dodaje jer se smesa uopšte ne lepi.
Kada smesu stavite na tiganj, pritisnite je odgore donjim delom kašike da se malo spljošti. Peći sa svake strane oko minut, dva,  odnosno dok fino ne porumeni.


Možete ih servirati sa svežom salatom, uz mladi ili feta sir, a neće smetati ni ako se naseče malo slaninice, naprotiv :)
Izvor - Ivana Mančić, (Instagram - healthy_joyful_wonderland)



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...