субота, 18. август 2018.

Smrznuti voćni jogurt



Frozen Yogurt, odnosno, smrznuti jogurt, ukusom podseća na sladoled, ali ima mnogo manje sećera (još bolje, u ovom receptu se umesto šećera koristi med) i voće možete sami da odaberete i kreirate svoj omiljeni ukus. Po receptu Džejmi Olivera, ne može biti jednostavniji! 





Smrznuti voćni jogurt

Sastojci:

300 gr zrelog sezonskog voća (nektarine, kajsije, maline...) 
1 zrela banana 
300 gr gustog (grčkog) jogurta 
50 gr (2 kašike) meda 
1 kašičica vanilin šećera


Priprema: 

1. Voće (ja sam koristila breskve) oprati, oljuštiti i iseckati na kockice. Tanjir obložiti streč folijom i na njega poređati voće iseckano na kockice pa staviti u zamrzivač na dva sata, da se zamrzne. I bananu oguliti i iseckati pa staviti u zamrzivač. 
2. U blender staviti jogurt, med i vanilin šećer. Izmiksirati. Zatim dodati smrznute kockice breskve i bananu pa opet dobro izmiksirati dok masa ne postane glatka.  
3. Smesu preručiti u posudu pogodnu za zamrzivač i ostaviti da se zamrzne, ili, ako volite mekši jogurt, odmah servirati u kornetima ili čašicama. 



4. Pre serviranja, ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi da malo omekša, lakše će se vaditi iz posude i ukusniji je kad se malo smlači i počne da se topi :)



 Ovaj voćni jogurt oduševljava svojom brzinom i jednostavnošću pripreme, veoma osvežava i ima divan ukus ;) U njega možete dodati i komadiće čokolade ili seckane orašaste plodove, listiće sveže nane, još neki omiljeni začin, poput cimeta...Pustite mašti na volju! :)

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...