Veoma ukusno pecivo sa sirom i tikvicama, a pripremi se za čas, za doručak ili večeru! :) Sa lisnatim testom kao podlogom i nadevom od sira, tikvica, susama i badema. Ukoliko ne volite lisnato, uvek možete umesiti klasično testo sa kvascem i dobijate jednu varijantu poznatih turskih pida.
Punjene lisnate lađice
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g tikvica (jedna, srednje veličine)
200 g kačkavalja
3 kašike susama
3 kašike seckanih badema
3 kašike maslinovog ulja
so, biber, timijan ili provansalska mešavina začina
za premaz:
žumance i malo ulja
Priprema:
1. Priprema testa:
Lisnato testo razvaljati na pek-papiru i iseći na komade željene veličine. Ja sam od jedne table lisnatog isekla 9 pravougaonika. Od testa formirati lađice, krajeve dobro pritisnuti da se ne bi otvorili tokom pečenja. Staviti ih u pleh obložen pek-papirom.
2. Priprema nadeva:
Tikvicu dobro oprati i narendati na krupno, zajedno sa korom. U istu činiju narendati i kačkavalj, pa dodati sve ostale sastojke - susam, krupno iseckane bademe, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dobro promešati.
3. Puniti lađice pripremljenim nadevom. Zatim izmešati žumance sa malo ulja i svaku premazati kako bi imale lepu, rumenu boju (zaboravila sam da slikam premazane lađice pre pečenja). Peći u rerni na 180 stepeni dok fino ne porumene.
Posluživanje:
Veoma su fine, a nema mnogo posla oko njih. U nadev se može dodati i beli luk ili malo sušenog paradajza, za pikantniji ukus ;)
Нема коментара:
Постави коментар