Ukusno, zdravo i pre svega jednostavno jelo bez mesa, koje možete poslužiti samostalno, za ručak ili večeru ili u vidu priloga uz meso.
Gratinirani brokoli sa šampinjonima
Sastojci:
400 gr brokolija
400 gr šampinjona
1 praziluk
2-3 čena belog luka
2 jaja
2 dl tečnog jogurta
100 gr tvrdog sira (narendanog)
so, biber, začin od povrća
Priprema:
1. Brokoli iscepkati na sitnije cvetiće, dobro oprati i skuvati u malo vode ili na pari. Neka se kuva samo par minuta, samo da malo omekša, a ne da se i prekuva.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti iseckani praziluk i beli luk, posoliti da pusti vodu i da ne gori, pa ubaciti iseckane šampinjone i dinstati ih dok tečnost ne ispari. Dodati ako je potrebno još malo soli, biber i začin od povrća koji volite. 3. U podmazanu vatrostalnu posudu staviti brokoli i izdinstane šampinjone.
U činiji izmešati jaja, jogurt i narendani sir pa kašikom rasporediti po brokoliju i šampinjonima.
4. Zapeći u rerni na 180 stepeni, oko 15-20 minuta, odnosno dok se ne uhvati korica i jelo fino porumeni.
Jelo se može 'pojačati' tako što se zajedno sa prazilukom i šampinjonima proprži i malo slanine, ali nama je, posle supe, ovo bio samostalan i sasvim dovoljan obrok :))
Recept objavljen na Coolinarici u novembru, 2014.
Jako lijepo. Hvala na pomoci za sjutrasnji rucak 👌
ОдговориИзбришиBiljana, hvala na javljanju, nadam se da je ručak prijao! 😊🖐
Избриши