Odlično i veoma jednostavno jelo! Pripremi se za petnaestak minuta, stavite ga u rernu da se ispeče a za to vreme postavite, operete salatu i u roku od sat vremena imate fini ručak ili večeru.
Pileće šnicle u sosu od paprike i pavlake
Sastojci:
700 gr belog pilećeg mesa
300 gr crvene paprike (2-3 kom)
1 veća šargarepa
1 crni luk
250 ml mlečne slatke pavlake
1 čaša (180 gr) kisele pavlake
1 jaje
1 puna kašika integralnog brašna (ili griza)
so, biber, italijanska mešavina začina (ili po malo bosiljka, ruzmarina, origana, timijana..)
Priprema:
Pripremiti i podmazati vatrostalnu posudu ili pleh u kome ćete peći.
Pileće belo meso iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti i staviti u posudu.
Šargarepu narendati, luk iseći na sitne kockice a papriku na tanje štapiće ili kockice. Ukoliko je paprika iz zamrzivača, prethodno je isperite u cediljci kako bi odstranili ostatke leda.
Povrće staviti preko mesa.
U drugu činiju staviti jaje, slatku pavlaku, kiselu pavlaku i viljuškom dobro promešati da se sjedini. Na kraju dodati punu kašiku brašna ili griza, još soli, bibera, seckanog peršunovog lista ili mešavinu biljaka, sve dobro promešati pa preliti preko šnicli i povrća.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 45 minuta, prvo poklopljeno ili prekriveno alu-folijom a pred kraj pečenja otkriti da se lepo zapeče i porumeni.
Nekoliko napomena:
- Ukoliko ste u mogućnosti, preporučila bih da koristite mlečnu slatku pavlaku, ja koristim Imlekovu Moja kravica koja sadrži 36% mm i uošte nije toliko slatka kao što joj naziv govori. Postoji njihova i neutralna pavlaka, tzv "zelena", ali ona ima mnogo više aditiva, a mislim da su sličnog ukusa, tako da se radije opredelim za "plavu kravicu".
- Papriku možete koristiti svežu ili iz zamrzivača, nema nikakve razlike. Svakog leta zamrznem dosta iseckane paprike i onda je priprema ovog jela još brža i jednostavnija, jer se iseckana paprika vrlo brzo odmrzne i koristi.
- Prednost ovog jela je što sve, osim pečenja, možete pripremiti i nekoliko sati ranije, pa posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je u frižideru. Posle par sati, kada vam je potrebno, samo ispeći i imate sveže, toplo jelo na stolu :)
- Prednost ovog jela je što sve, osim pečenja, možete pripremiti i nekoliko sati ranije, pa posudu prekriti providnom folijom i ostaviti je u frižideru. Posle par sati, kada vam je potrebno, samo ispeći i imate sveže, toplo jelo na stolu :)
Nećeš mi verovati! Juče spremim skoro istu stvar samo sa prazilukom. ☺☺☺ Predivno izgledaju ove šnicle, Jeko. Ja kad god svratim ogladnim... Mislim da je to najbolji pokazatelj koliko su ti recepti sjajni! ♥♥♥
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga Nale! 💕 Odlična ideja za praziluk, ja ga još uvek imam u bašti i eto gde bih mogla da ga iskoristim ;)
ИзбришиOdlicno!Sjajan ti je blog.
ОдговориИзбришиHvala Mirjana! :)
ИзбришиPoštovana Jeko, uzivam na vašem blogu, sve sto pravite mi se bas svidja. Vezano za ovaj recpt, na koliko stupnjeva se treba peci ovo jelo? Hvala i samo naprijed, :-)
ОдговориИзбришиPeku se na 170 stepeni, maksimalno 45 minuta, a ukoliko imate ventilacionu pećnicu, onda i kraće.
ИзбришиHvala na lepim rečima, drago mi je da posećujete blog i da Vam se recepti dopadaju! :)
Lep pozdrav!