среда, 5. јун 2024.

Piknik grill kobasica i mediteranska salata


 Uživanje u dobrom društvu i lepom vremenu još je lepše uz finu hranu. A da oko roštiljanja nema mnogo posla, zaslužna je Piknik linija od Perutnine Ptuj jer je meso već pripremljeno za grilovanje. 


Zvezda našeg današnjeg ručka je Grill kobasica kojoj sam dodala osvežavajuću Mediteransku salatu od crvenog pasulja i kukuruza, fine začinjene krompiriće iz rerne i kukuruzne lepinjice. Uživanje je zagarantovano! 



Piknik grill kobasica i mediteranska salata


3 pakovanja Grill kobasica Perutnina Ptuj (960 g)

Za salatu:

1 salatni krastavac
4 paradajza srednje veličine
1 žuta babura paprika
1 mladi luk
150 g crnih maslina
150 g skuvanog kukuruza šećerca
300 g crvenog pasulja iz konzerve

1 puna kašika meda
50 ml maslinovog ulja
30 ml aceto balsamico
1 kašičica soli
1 kašika svežeg bosiljka

Priprema:


• Gril kobasice se mogu peći i u tiganju i na električnom grilu. Ukoliko, pak, želite da ih ispečete na roštiljskoj vatri, peku se na uobičajen način, kao i sve ostale vrste mesa, a najvažnije je da temperatura ne bude prejaka i da ih ne prepečete.
Zapalite ćumur i sačekajte da se razgori a zatim da se temperatura stiša. Kada vatra dostigne temperaturu srednje jačine, stavite kobasice na roštilj. Povremeno ih pomoću štipaljke okrećite kako bi se ravnomerno ispekle sa svih strana. 
Trebalo bi da su kobasice pečene za maksimalno 15 minuta.


• Za pripremu salate, sve sastojke oprati i iseckati pa pomešati u većoj činiji.
Za marinadu pomešati med, ulje, sirće, listiće bosiljka i so pa preliti preko povrća u činiji i dobro promešati. Salatu obavezno rashladiti pre serviranja.


Pileće kobasice servirati odmah, uz salatu, krompiriće i neko pecivo. Ja sam sada pripremila kukuruzne lepinjice za koje recept sledi uskoro. Inače, ovakav tip mesa je odličan i uz neki umak - tzatziki, tartar majonez ili uz ajvar. 



Recept je pripremljen u saradnji sa kompanijom Perutnina Ptuj
















Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...