среда, 1. децембар 2021.

Posno predjelo od paprike sa tunjevinom


Iako se na prvi pogled čini da je mnogo lakše pripremiti predjelo za mrsnu slavu, jer se mogu koristiti raznorazni sirevi i suhomesnati proizvodi, ni priprema posnog predjela, ustvari, nije zahtevna niti jednolična. Potrebno je samo malo mašte i kreativnosti u kombinovanju namirnica pa na taj način i posna slavska trpeza postaje šarena, raznovrsna a pre svega zdrava.


Predjelo od paprike sa tunjevinom to potvrđuje. Ne samo da je dekorativno pa će ulepšati vašu posnu slavu već je i veoma ukusno i rado ćete mu se vraćati ne samo u danima posta već i posle slave. 


Kada je neko jelo ovako efektnog izgleda, obično se vezuje za svečanosti i praznike, ali je važno naglasiti da je ovo jedan nutritivno bogat obrok koji može postati redovan u vašoj ishrani. S obzirom da nema glutena, pogodan je i za osobe koje ga ne konzumiraju ili izbegavaju u ishrani. Pored toga, paprike sa tunjevinom su niskokalorične te će u njima uživati svi oni koji su na nekom dijetalnom režimu. 


Sve namirnice potrebne za pripremu ovog predjela su iz DIS trgovine, najvećeg domaćeg marketa. U DIS-u možete pronaći odličan izbor artikala potrebnih za pripremu slave a sve to po povoljnim cenama. Kao što već znate, slava se sprema u DIS-u!



Posno predjelo od paprike sa tunjevinom 


Sastojci:

5 paprika roga
4 konzerve Dobro tunjevine (komadi 185 g) 
manji struk praziluka 
5 kašika samlevenih ovsenih pahuljica Dobro 
4 pune kašike blagog ajvara Dobro
3 pune kašike pečenog susama
so, biber

Priprema:

• Rernu uključiti na 200 stepeni.
Paprike dobro oprati i osušiti. Ne čistiti ih od peteljke i semenki, već ih staviti u pleh ili vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. Posudu obavezno pokriti alu folijom ili poklopcem i peći paprike oko 10-15 minuta, samo da blago omekšaju.
Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se ohlade.

• Praziluk dobro oprati, iseckati i prodinstati na malo maslinovog ulja.
Ovsene pahuljice samleti u mlinu za kafu ili ih usitniti u avanu. 
Susam ispeći na suvom tiganju - dovoljno je da blago požuti.


• U činiju staviti tunjevinu i viljuškom je usitniti. Dodati joj sve ostale sastojke: prodinstani praziluk, samlevene ovsene pahuljice, pečeni susam, ajvar, so i biber. Dobro izmešati da se dobije homogena gušća smesa.


• Paprikama odseći peteljku pa ih pažljivo izdubiti, odnosno odstraniti semenke. Pomoću kašičice puniti paprike pripremljenom smesom od tunjevine. Potrebno je da se nadev dobro potisne kako bi paprika bila "nabijena". Na taj način, prilikom sečenja paprike na kolute, neće biti rupica u nadevu.


• Napunjene paprike ostaviti u frižider na nekoliko sati kako bi se dobro rashladile. Nakon tog vremena, oštrim nožem ih iseći na kolutove. Ukoliko ih nećete odmah servirati, stavite ih u posudu sa poklopcem i čuvajte do dva, tri dana u frižideru pa pred serviranje isecite.


Recept je nastao u saradnji sa DIS trgovinom.

Pogledajte video na YT kanalu:





Salata od pečene cvekle, leblebije i vlašca:



Namaz od leblebije, pečene paprike i suncokreta:



Ovaj namaz se odlično slaže sa proteinskim pločicama iz DIS trgovine:




 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...