недеља, 2. септембар 2018.

Minut pecivo (Low Carb pogačice iz mikrotalasne)



Pre par meseci, na Instagramu sam videla recept za ove pogačice i baš su me zainteresovale, prvo, zato što su bez brašna, a drugo, zato što se peku u mikrotalasnoj, koju inače retko koristim pa je ovo bio mali izazov, da je upotrebim i za pečenje, umesto samo za podgrevanje. Pogačice su vrlo ukusne, a u zavisnosti od širine i dubine posude u kojoj ih pečete, mogu biti deblje ili tanje, pa ih možete koristiti i za sendviče. Mera koju pišem je za jednu osobu :)


Minut pecivo
(Low Carb pogačice iz mikrotalasne)

Sastojci:

1 kašika susama
1 kašika lanenog semena
1 kašika golice (semena bundeve)
1 kašika maslinovog ulja
1 jaje
prstohvat soli
prstohvat praška za pecivo


Priprema:

Semenke staviti u mlin i samleti ih da dobijete brašno. Staviti ih u činijicu, dodati im jaje, ulje, so i prašak za pecivo i dobro promešati. Smesu presuti u činijicu pogodnu za korišćenje u mikrotalasnoj pećnici (možete ostaviti i u istoj u kojoj ste mešali sastojke, ja volim da preručim u drugu, da mi bude uredniji rub dok se peče, znam, znam, Monkovski ;))


E sad, ne znam na kojoj mi je temperaturi podešena mikrotalasna, uglavnom,  pečem oko 2 minuta, s tim da na pola pečenja izvadim činiju i okrenem pogačicu pa dovršim pečenje i sa druge strane. Evo kako izgleda kada se koristi dupla smesa i peče u plitkom tanjiru, podseća na palačinku :))


Pecivo je zaista odličnog ukusa, nekako orašastog, poput kolača. Zgodno je posebno u onim situacijama kada ostanete bez hleba i potrebno vam je nešto slično a da nema mnogo posla oko njega niti oduzima mnogo vremena. Ili, jednostavno želite da pojedete nešto zdravije. 






2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...