Jednostavno i brzo se pripremaju a veoma su ukusne!
Šarene oblatne
Sastojci:
3 dl mleka
300 gr šećera
300 gr mlevenih oraha
300 gr mlevenog keksa
250 gr maslaca (ili margarina)
100 gr čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera
1 pakovanje oblatni (5 listova)
Priprema:
U dubljoj šerpi prokuvati mleko sa šećerom dok se potpuno ne istopi.
Skloniti sa vatre i u vruće dodati maslac iseckan na kockice, pa promešati da se istopi. Zatim dodati mlevene orahe i keks, dobro promešati da se smesa izjednači, pa je podeliti u činije na dva ista dela.
U jedan dodati 100 gr otopljene čokolade a u drugi kesicu vanilin šećera.
Toplom kremom premazati oblatne, tako što se prva i treća premazuju tamnom kremom a druga i četvrta svetlom, ili obratno, svejedno je. Peti list oblatne se ne premazuje, već se prekrije pek-papirom i optereti poslužavnikom na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
Kada se oblatna stegne i dobro rashladi, iseći je na štangle i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар