уторак, 5. август 2025.

Posne čizkejk čašice


Posni čizkejk u čaši je nastao prostom improvizacijom i kombinovanjem sastojaka koje sam imala kod kuće. Da, znam da većina ljudi inače ne drži konzerve kokosovog mleka u špajzu a da prethodno ne isplanira šta će praviti, međutim, kada su food-blogeri u pitanju, situacija je ipak malo drugačija. Verujem da većina mojih koleginica i kolega, baš kao i ja, kupuje namirnice čak i kada ne zna za šta će ih upotrebiti, pod parolom - nešto ćemo smisliti! E baš tako su i moje konzerve kokosovog mleka čekale i dočekale svoj trenutak kako bi zablistale u nekom finom desertu poput ovoga.


Što se tiče ostalih sastojaka, u donjem sloju, koji tipično za cheesecake sadrži keks, koristila sam margarin. Ukoliko izbegavate njegovu upotrebu, slobodno ga možete izostaviti i umesto njega koristiti kokosovo ulje. Konačno, i voćni sloj je podložan promeni i biće odličan koje god crveno voće da koristite. 



Posne čizkejk čašice


Sastojci:

300 g posnog mlevenog keksa
2 kašike šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
100 ml soka od pomorandže

2 konzerve kokosovog mleka, čvrsti deo (2 × 400 g)
4 pune kašike kokosovih ljuspica (za kolače)

500 g zamrznutih višanja
100 ml soka od višanja
2 kašike šećera u prahu
1 kesica praška za puding (vanila ili malina)


Priprema: 

1. Keks kašikom pomešati sa šećerom, otopljenim margarinom i sokom tako da se dobije mrvičasta smesa. Zatim smesu rasporediti u čaše pa je malom rakijskom čašom utisnuti i poravnati.
Od ove mere, dobila sam 14 čašica ali ih nisam punila do kraja.

2. U činiju sipati čvrsti deo kokosovog mleka iz konzerve pa ga pomešati sa kokosovim ljuspicama. Zatim po dve kašike rasporediti preko keks sloja koji je u čašama.



3. Višnje odlediti a sok koji su otpustile prilikom odmrzavanja sačuvati. Višnje sipati u šerpu, dodati šećer i kuvati oko 10 minuta dok ne omekšaju. Potom ih izmiksirati štapnim mikserom. U soku razmutiti prašak za puding, sipati u provrele višnje i kuvati oko minut, dok se smesa ne zgusne. 
Odmah rasporediti u čašice i posuti kokosovim ljuspicama i listićima badema (ili ukrasiti šlagom). Dobro rashladiti pa servirati.

Uživajte! 💝




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...