уторак, 26. октобар 2021.

Posna Koko Čeri Rozenka


Ako vam je potreban posni voćni kolač koji se brzo priprema, Koko Čeri Rozenka je dobro rešenje. Praktična je, ne samo zato što se ne peče već i zbog toga što se kreme istovremeno pripremaju i sačeka se samo desetak minuta da se prohlade pre nego što se korice nafiluju.


Nakon toga, preostaje samo da se nanese glazura. Konačno, posle nekoliko sati, korice omekšaju sasvim dovoljno da kolač može da se iseče i servira.



Posna Koko Čeri Rozenka


Sastojci:

1 pakovanje rozen korica

• Za kokos fil: 

500 ml biljnog mleka (kokosovo ili bademovo)
3 kašike šećera 
1 kesica Dobro puding vanila 
5 kašika Dobro kokosovog brašna (za kolače)
125 g margarina

• Za višnja fil: 

400 g Dobro smrznuto voće višnja 
4 kašike šećera 
100 ml soka od višanja 
1 kesica Dobro puding vanila 
50 g margarina 

• Za glazuru:

100 g Dobro bela krem tabla za jelo i kuvanje
2 kašike ulja

Priprema:

• Priprema fila od kokosa:
U 200 ml hladnog mleka razmutiti prašak za puding i kokosovo brašno. Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru srednje jačine da provri. U provrelo mleko usuti razmućeni prašak za puding i kokos pa neprestano mešajući kuvati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre da se prohladi oko pet minuta i povremeno promešati. Zatim u fil staviti margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne otopi.

• Priprema fila od višanja:
Zamrznute višnje staviti u širu šerpu i posuti šećerom. Ostaviti ih da se odlede dovoljno da se mogu usitniti štapnim mikserom ili blenderom pa šerpu staviti na vatru srednje jačine.
U 100 ml soka od višanja razmutiti prašak za puding.
Kada kaša od višanja provri, usuti razmućeni prašak za puding i uz stalno mešanje kuvati fil dok se ne zgusne. U vruć fil staviti margarin i mešati dok se ne otopi.


Oba fila ostaviti oko 10-15 minuta da se smlače pre filovanja rozen korica.

• Obično u jednom pakovanju ima 8 rozen korica, tako da se filuje 7, a na onu poslednju, najlepšu koricu, ide glazura. 
Fila ima sasvim dovoljno da kolač bude bogat i sočan. Prvu koricu premazati filom od višanja, drugu kokos filom, treću opet filom od višanja i tako dok se sve ne premažu osim poslednje. 
Kolač blago opteretiti poslužavnikom ili plehom, tek toliko da filovi i korice budu kompaktniji. Ostaviti na hladnom oko 10 minuta.


• Za to vreme, na pari otopiti belu krem tablu i ulje. 
Odmah preliti preko kolača, zagladiti špatulom i ostaviti ga na hladnom bar 4 sata da se lepo stegne a u isto vreme korice omekšaju kako bi se mogle iseći.

• Rashlađen kolač iseći na štangle željene veličine i servirati. 


Pogledajte video na YT kanalu:


Sve potrebne namirnice za pripremu Koko Čeri Rozenke nabavljene su u DIS-u, našoj najvećoj trgovini, koja ima širok asortiman kvalitetnih domaćih proizvoda koje volim a koji u isto vreme imaju povoljne cene. U okviru robne marke DOBRO može se pronaći sve što je potrebno za pripremu sitnih kolača, torti i ostalih poslastica.







Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...