уторак, 21. септембар 2021.

Proteinski puding (sa whey proteinom)


Od kako se u prodavnicama pojavio Proteinski puding proizvođača Z Bregov, kupovala sam ga kad god naletim na njega, jer se često dešava da se brzo rasproda i to posebno ukus čokolada, koji mi je omiljeni. Postoje još dva ukusa, vanila i kokos i zaista je svaki odličan. 


Naravno da mi je u međuvremenu palo na pamet kako bih ga mogla napraviti u home made verziji. Ovo je samo početna ideja a svako ko redovno kuva znaće da svojoj ishrani prilagodi sastojke pa se ovaj puding može praviti i od mleka bez laktoze (što je slučaj sa kupovnom varijantom) ili od biljnog mleka ukoliko takvo koristite. 


Početnu ideju za recept sam dobila kada sam pre nekoliko dana na Instagramu videla post trenera i nutricioniste Jovana Cvetojevića koji vodi profil @nutri.logika. Ispod posta u kojem daje recenziju upravo ovog pudinga, Jovan je dao i savet kako ga on priprema. Inače, na njegovom IG profilu ima mnogo korisnih saveta o namirnicama, ishrani i treningu koji su napisani na pristupačan i razumljiv način i za nas, rekreativce. 




Proteinski puding (sa whey proteinom) 

 Sastojci:

250 ml mleka
250 ml vode
3 kašike eritrola
1 kesica praška za puding od čokolade (45 g)
1 merica whey proteina (30 g)

Priprema:

Postupak je isti kao kada se kuva najobičniji puding: 
U šerpu sipati polovinu mleka, vodu i eritrol i staviti na vatru srednje jačine da provri.
U ostatku tečnosti razmutiti prašak za puding. 
Kada mleko provri, usuti umućenu smesu i mešati dok se puding ne zgusne.
Skinuti sa vatre i u vruće staviti mericu whey proteina i dobro promešati da se sjedini. Ukoliko ima grudvica, možete mikserom izmiksirati ali to svakako neće biti glatka smesa poput klasičnog pudinga.
Sipati u činijice i ostaviti da se ohladi.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...