петак, 22. мај 2020.

Chilli con carne - Čili sa mesom (Low Carb/Keto)


Čili mnogo volim i često pripremam po klasičnom receptu, sa pasuljem i kukuruzom kao osnovnim sastojcima, pored mesa. Međutim, nedavno sam dobila poziv od Borjane koja vodi blog Keto ishrana da budem njen gost sa nekim keto receptom i sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv, a onda odlučila da za tu priliku pripremam upravo čili, razume se, u keto verziji. Zaista je odličan jer su začini tako fino ukomponovani da jelo bude pikantno a opet, nije toliko ljuto pa ga i dete može jesti.



Inače, keto dijeta mi nije nepoznata i ima mnogo jela po principima ove ishrane koja mi se dopadaju. Tu je sve ono što i inače volim: meso, povrće i kvalitetne masnoće. U narednom periodu planiram da se pozabavim i slatkišima na keto način pa će se nešto i od toga uskoro naći na blogu.



Chili con carne - Čili sa mesom (Low Carb/Keto)

Sastojci:

500 g mlevene junetine
400 g oljuštenog pasiranog paradajza iz konzerve
100 ml vode
1 puna kašika svinjske masti
1 glavica ljubičastog luka 
1 žuta paprika babura
2 crvene paprike
4 čena belog luka

Začini:
1 puna kašičica origana
1 puna kašičica kumina
1 puna kašičica čilija 
1 kašičica soli
1/3 kašičice crnog bibera


Priprema:


Mast sipati u dublji tiganj da se greje, pa na vruću mast staviti sitno iseckan ljubičasti luk. Posoliti i dinstati na tihoj vatri dok luk ne omekša.
Zatim ubaciti meso i uz mešanje pržiti dok ne pobeli sa svih strana. Varjačom "razbiti" meso dok se u potpunosti ne usitni. 
Dodati paprike koje ste prethodno iseckali na kockice. Pržiti još minut, dva a onda staviti sve začine, iseckani beli luk, vodu i paradajz iz konzerve (naravno, možete koristiti i svež paradajz koji ste prethodno ogulili i iseckali na sveže kockice).


Čili kuvati dvadesetak minuta a onda skloniti sa vatre i odmah servirati sa svežom salatom.


Uz ovo jelo se, ukoliko niste na keto dijeti, može servirati bareni pirinač ili kuvana testenina. U tom slučaju, i pivo je dozvoljeno! :)




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...