Kada nemate mnogo vremena za pripremu kolača a želite da se zasladite, napravite ovaj tart. Fantastičan je! Fina nepečena podloga od keksa za koju se sastojci brzinski izmešaju i utisnu u kalup, nekoliko jafa keksića i klasični ganaš krem i tart je gotov! Naravno, potrebno je samo nekoliko sati da se lepo rashladi i stegne i spreman je za serviranje.
Inače, veliki sam ljubitelj čoko-oranž kombinacije i na blogu ima nekoliko recepata sa jafa keksom. Najpre, apsolutno je najpopularnija Jafa torta koja je u međuvremenu dobila i svoju čokoladnu verziju. Tu je i Jafa puding od pirinča, praktičan desert u čaši koji svi vole. Konačno, postoji još jedan recept pod istim nazivom kao i ovaj danas, ali se kora peče i kuvaju dve kreme, pa kada budete imali više vremena za pripremu, obavezno isprobajte i njega jer je odličan.
Klik na recepte:
Čokoladni jafa tart
(bez pečenja)
Sastojci:
250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
125 g otopljenog maslaca
100 ml svežeg soka od pomorandže
250 ml mlečne slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
160 g jafa keksa