Ljubitelji brzih i lakih recepata, gde ste? Ukoliko se prvi put susrećete za ovim receptom, nemojte da vas zavara strani naziv i da pomislite da je u pitanju nešto komplikovano i egzotično. Naprotiv! Chicken Marsala je recept za definitivno najsočnije i najaromatičnije pileće šnicle, a u isto vreme jedan od najjednostavnijih. Za samo 30 minuta, jelo je na stolu!
Jedina "egzotika" koja ovaj recept čini posebnim je vino Marsala. Reč je o vinu sa Sicilije koje se tipično koristi upravo za sosove i uopšte, za pripremu hrane, a ima veći procenat alkohola i finu, orašastu aromu. Međutim, ukoliko niste u prilici da ga nabavite, za ovaj recept možete koristiti i Šeri vino, koje je takođe slatko.
Kada je ovaj recept u pitanju, ono što je kec iz rukava su pileće šnicle od Perutnine Ptuj. Veliko olakšanje, jer su spremne za upotrebu i moje je bilo samo da ih malo izlupam i začinim. Inače, pileće meso Perutnine Ptuj je spakovano u MAP ambalažu koja mu garantuje produženu svežinu bez ikakvih menjanja svojstava mesa.
Sočne pileće šnicle u sosu od vina i pečuraka
(Chicken Marsala)
Sastojci:
500 g pilećih šnicli Perutnina Ptuj
5 kašika brašna
350 g smeđih šampinjona
1 glavica crvenog luka
5 čenova belog luka
50 ml maslinovog ulja
30 g maslaca
150 ml vina Marsala
100 ml pilećeg bujona
200 ml pavlake za kuvanje
so, biber, list peršuna