Странице

уторак, 19. март 2019.

Topla salata od brokolija


Brokoli veoma volim i često pripremam. Osim uobičajenog i najjednostavnijeg načina, kada ga samo obarim na pari kao prilog uz glavno jelo, koristim ga i u sledećim receptima:

• Gratinirani brokoli sa šampinjonima 
• BB pita
Proteinski mafini 
Preliv od piletine
Testenina sa pestom od brokolija

I ova salata se veoma jednostavno pravi a začini su ono što joj daje poseban ukus. Nekome će biti lagana salata za večeru (možete je pojačati dodavanjem tunjevine) a inače je divan prilog uz glavno jelo, meso ili ribu. 





Topla salata od brokolija

Sastojci:
(izvorni recept)

1 glavica brokolija (500 g)
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike soja sosa
2 čena belog luka
jedna kašičica mlevenog đumbira 
pola kašičice čilija
pola kašičice soli
jedna šaka badema 


Priprema:

 Brokoli očistiti, iscepkati na cvetiće i dobro oprati. Štapke od brokolija takođe možete uzduž iseći i iskoristiti. 
Beli luk sitno iseckati i pomešati sa začinima i soja sosom.
• U dublji tiganj sipati ulje i staviti na šporet da se greje. Kada se ugreje, dodati brokoli i uz stalno mešanje dinstati. Nakon minut, dva, dodati sve ostale sastojke koje ste prethodno pomešali, osim badema. 
Ukoliko volite da brokoli ostane malo tvrđi, odnosno al dente, onda će biti dovoljno 5 minuta, a u suprotnom, oko deset minuta. 



• Presuti u činiju za serviranje, posuti isckanim ili izdrobljenim bademom i servirati toplo. 



Нема коментара:

Постави коментар