Ne samo što se veoma brzo pripremaju, jer je testo bez kvasca pa nema čekanja da naraste - ove štrudlice su toliko ukusne, da sam ih pravila tri puta u svega nekoliko dana! Prhke, dovoljno slane i odlične i sutradan, kada odstoje.
Na fotografijama su u integralnoj varijanti, od spelt brašna, a fine su i u klasičnoj verziji sa belim brašnom.
Za nadev sam koristila dve vrste sira, feta sir i mocarelu, a s obzirom na to da u peciva volim da dodajem i suhomesnato, sada se u štrudlicama ušuškala goveđa pršuta od Zlatiborca.
Brze štrudlice sa sirom i pršutom
Sastojci:
• Testo:
200 g integralnog spelt brašna
100 g belog brašna
pola kesice praška za pecivo (5 g)
1 ravna kašičica soli
1 žumance
80 ml maslinovog ulja
180 g kisele pavlake
• Nadev:
150 g feta sira
100 g mocarele
100 g goveđe pršute Zlatiborac
• Premaz i posip:
1 belance
3 kašike susama