Странице

понедељак, 22. јун 2020.

Plazma Straćatela Šnit



Kada mi je potreban slatkiš koji će se sigurno svideti i deci i odraslima, obično pravim ovakve kolače, jednostavne, kremaste i sa plazma keksom, koji svi vole. Posebno sada, kada su topli dani napokon pred nama, mnogo manje vremena se provodi u kuhinji i kolači koji se ne peku spašavaju stvar. 


Kolači sa Plazma keksom i kremama koje se ne kuvaju su praktični i jer se mogu napraviti dan ranije, pa na taj način skraćujete vreme pred neke važne događaje i proslave: fino je kada se kolač ranije napravi i ostavi u frižideru pa vam ostaje više vremena za neke druge poslove.



Ovaj kolač sam pravila kao učesnik Nacionalne kampanje koju je pokrenuo DIS, najveći srpski trgovinski lanac. Cilj akcije je da se stavi akcenat na domaće proizvode, koji se i proizvode i prodaju u domaćoj trgovini. Kampanju su podržali najveći domaći proizvođači, Bambi, Imlek, Zlatiborac i Knjaz Miloš, a ono što je ekskluziva koju donosi ova akcija je da se samo u DIS-ovim trgovinama može kupiti Plazma keks u ograničenoj seriji, na ćirilici. 




Plazma Straćatela Šnit

Sastojci:

300 g Plazma keksa (u komadu)
500 ml slatke pavlake
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
100 g mlečne čokolade
200 ml čokoladnog mleka

Za ukrašavanje:
100 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake
50 g mini čokoladne plazme



Priprema:

• Slatku pavlaku umutiti uz dodavanje šećera i vanilin šećera. Dodati krem sir i kratko izmiksirati da se poveže pa odložiti mikser i ručno umešati sitno iseckanu mlečnu čokoladu. 
• Duguljasti kalup dimenzija 30x10 cm obložiti streč folijom. 
• Plazma keks namočiti u čokoladnom mleku. Potrebno je da se natopi 15-20 sekundi kako bi omekšao, ali vodite računa da ne ostane predugo u čokoladnom mleku jer će još dodatno omekšati kada se kolač rashladi. 
• Na dno kalupa staviti dve, tri pune kašike kreme i razmazati je. Preko kreme poslagati plazmu, jednu do druge da se fino popuni. Preko plazme naneti polovinu kreme. Staviti još jedan red namočenog plazma keksa, zatim ostatak kreme, poravnati i završiti još jednim redom plazma keksa, tako da ukupno bude tri sloja plazme i dva sloja kreme.
• Kolač ostaviti u frižider da se dobro rashladi i stegne, najmanje šest sati.


• Za ukrašavanje, u šerpicu staviti slatku pavlaku i belu čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na tihu vatru da se otopi i sjedini pa ostaviti da se dobro rashladi. 



• Sutradan, na kalup prisloniti tacnu za serviranje i istresti kolač iz kalupa na tacnu. Preko kolača preliti ohlađeni ganaš od bele čokolade i slatke pavlake. Ukrasiti komadićima mini plazme, čokoladnim mrvicama i krupno mlevenim lešnicima. Seći na šnite i servirati.  





Više o kampanji Domaći zadatak - kupi domaće! 
http://nasdomaci.dis.rs/







Нема коментара:

Постави коментар