Странице

петак, 20. јул 2018.

Šarene oblatne


Jednostavno i brzo se pripremaju a veoma su ukusne!



Šarene oblatne 

Sastojci:

3 dl mleka 
300 gr šećera 
300 gr mlevenih oraha
300 gr mlevenog keksa
250 gr maslaca (ili margarina)
100 gr čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera

1 pakovanje oblatni (5 listova)


Priprema:

U dubljoj šerpi prokuvati mleko sa šećerom dok se potpuno ne istopi. 
Skloniti sa vatre i u vruće dodati maslac iseckan na kockice, pa promešati da se istopi. Zatim dodati mlevene orahe i keks, dobro promešati da se smesa izjednači, pa je podeliti u činije na dva ista dela. 
U jedan dodati 100 gr otopljene čokolade a u drugi kesicu vanilin šećera.

Toplom kremom premazati oblatne, tako što se prva i treća premazuju tamnom kremom a druga i četvrta svetlom, ili obratno, svejedno je. Peti list oblatne se ne premazuje, već se prekrije pek-papirom i optereti poslužavnikom na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku. 
Kada se oblatna stegne i dobro rashladi, iseći je na štangle i servirati.






Нема коментара:

Постави коментар