Mnogo puta sam isticala koliko volim deserte u čaši. Zaista su praktični kada želim da se zasladim a nemam mnogo vremena. I kada mi nije potrebno mnogo kolača.
Ovo je desert koji se pripremi za manje od 20 minuta i već je spreman za serviranje! Naravno, to je moguće ako ćete puding jesti dok je topao, a ja vam preporučujem da se ipak malo strpite, jer je mnogo lepši kada se dobro rashladi.
Inače, sada sam za voćni deo koristila breskve iz kompota, a u toku letnje sezone, kada ima mnogo raznovrsnog voća, naravno da je odličan i sa svežim voćem.
750 ml mleka
50 g šećera
50 g pšeničnog griza
50 g bele čokolade
30 g kokosovih ljuspica (za kolače)
1 tegla kompota od bresaka (750 g)
• U suv tiganj sipati kokosove ljuspice pa ih na tihoj vatri blago tostirati dok ne počnu da žute i zamirišu. Skloniti da vatre i ostaviti da se ohlade.
• Mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da se greje. Odmah staviti šećer i promešati da se otopi. U toplo mleko staviti čokoladu da se otopi a onda sipati griz, pa stalno mešajući kuvati dok se ne zgusne. Ne mora biti previše gusto jer će se griz hlađenjem dodatno zgusnuti. Skinuti sa vatre i umešati polovinu tostiranih kokosovih ljuspica.
• U secka ili blender staviti breskve iz kompota (bez tečnosti). Dodati ostatak kokosovih ljuspica i sve zajedno izmiksirati.
• Čaše za serviranje isprati hladnom vodom pa do polovine svake čaše rasporediti skuvani griz. Preko njega sipati kašu od kompota i ukrasiti listićima badema. Rashladiti i servirati.
Od ove količine sastojaka dobije se 5 čaša zapremine 250 ml.
Нема коментара:
Постави коментар