Još jedna varijacija na temu "pizza". Ovu pitu sam pravila od istog testa od kojeg i inače pravim pizzu a to je ono najobičnije posno testo, sa par kašika maslinovog ulja.
Inače, ne znam da li ćete mi verovati, ali Neda do svoje sedme godine uopšte nije htela da proba pizzu. Tada mi je bilo žao, jer sam poznavala mnogo mlađe dece koja su je obožavala a moje, ni da proba! Međutim, kako ju je probala, tako ju je i zavolela i sada je jede bar jednom nedeljno. Tešim se time što jede svu kuvanu hranu pa ovakav fast food i nije neki greh. Osim toga, često je u pitanju domaća varijanta, a ponekad koristim domaće suhomesnate proizvode koji su najukusniji upravo na pizzi.
Zatvorena pizza pita
Sastojci:
• Testo pramazati kečapom, posuti origanom i u krug poslagati tanko isečen dimljeni svinjski vrat. Sve obilno posuti narendanim kačkavaljem. Pazite da 1 centimetar testa na rubovima ostane slobodan jer ćete tim testom zatvoriti pitu.
• Drugi deo testa tanko razvući, a onda ga namotati na oklagiju i preneti do pleha, pa postaviti preko nadeva raspoređenog na prvom delu testa.
• Slobodne krajeve donjeg dela testa povući ka gore i pritisnuti uz gornji deo testa kako bi se pizza-pita zatvorila. Na sredinu staviti rakijsku čašicu da biste obeležili do kog mesta ćete zaseći pitu. Oštrim nožem zaseći na 8 jednakih delova (ili više, ukoliko ćete kasnije seći manje parčiće).
• Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni. Kod mene je bila pečena za 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар