Странице
петак, 20. август 2021.
Punjeni venac sa čvarcima
петак, 6. август 2021.
Girice (papaline) iz rerne
Ako pogledate recepte za pripremu ribe koje sam već objavila, primetićete da je kod većine, ako ne i svih, predviđena priprema u rerni. Nije da ne volim prženu ribu, naprotiv, nego hoću da izbegnem miris prženja koji u kući može da se oseti danima, a druga stvar je to što priprema u rerni garantuje zdraviji obrok od onog koji je pržen u dubokom ulju.
Girice spadaju u jeftinu ali zdravu ribu i ja ih veoma volim. Jednom sam slušala neku nutricionistkinju koja je tada rekla da bi trebalo što više jesti upravo tu sitnu ribu koja je nisko u lancu ishrane i nije stigla "da se najede" štetnih stvari kojih ima u moru. Nekako mi se dopala ta teorija pa se trudim da ih što češće pripremam.
Ovo je jedan od apsolutno najjednostavnijih načina pripreme jer se sve gurne u renu i to je to. Međutim, ima još nešto što pojednostavljuje pripremu - ja girice ne čistim i jedem ih cele! U njima nema kostiju, ili su zaista male, a ako već niste probali, znajte da su i glave divno hrskave i ukusne i nema razloga da se i one ne pojedu. Dakle, ovo je idealan obrok ako ste početnik u kuvanju ili ako želite brzo, lagano i zdravo jelo.
Girice (papaline) iz rerne
уторак, 3. август 2021.
Lešnik parfe torta
Iako se koristi nešto malo više od 100 g lešnika, oni se intenzivno osete pa će vam se torta sigurno svideti ako ih volite. Inače, umesto bele, u kremi se može koristiti i crna čokolada, pa ćete dobiti lep crno-beli kontrast sa korom. Međutim, za prvi put, probajte sa belom čokoladom jer je ipak i ona jedan od važnih sastojaka koji torti daju tako nežan ukus.