Recept za domaći burek kao iz pekare je jedan od, rekla bih, legendarnih. Toliko jednostavan a krajnji rezultat savršen i burek zaista ima ukus kao da ste ga kupili u nekoj dobroj pekari. Plus, što je ukusniji jer nije tako masan kao što neki "kupovni" znaju da budu a druga bitna stvar je da možete koristiti sir koji volite: pravila sam ga čak i sa feta sirom a nekad i sa onim malomasnim sirevima (iskreno, nije to to, za burek je bolje koristiti masniji sir :).
Ono što je super je da ga često spakujem uveče, pa pleh sa nepečenim burekom obložim providnom folijom da se gornja korica ne suši a tek ujutro ga stavim da se ispeče. Na taj način, kao da dobijem na vremenu, odnosno, kao da nemam nikakvog posla oko doručka (jer je ustvari sve završeno uveče i ostaje samo da se ispeče).
Važno je znati da se burek može praviti i sa korama od integralnog brašna. Pripremala sam ga i od heljdinih i speltinih kora i odličan je! Ukoliko su kore deblje, potrebno ih je bolje nakvasiti kako bi nakon pečenja burek bio mek kao da je od običnih, belih kora. Inače, najbolje su kore srednje debljine, kojih u pakovanju ima oko 16-18. Dakle, ne one tanke koje se koriste za baklavu a ne ni one debele kojih je manje od 10 u pakovanju od 500 grama.
Domaći burek kao iz pekare
Sastojci:
Нема коментара:
Постави коментар