U kući skoro uvek imam piškote i kiselu pavlaku tako da je ovo jedan od kolača koji često pravim. Nije prevelik, nije previše sladak, ne peče se i nije potreban mikser. A napravi se za manje od 15 minuta.
Lagan i jednostavan, baš za one dane kada ste u žurbi a ipak želite da imate fini nedeljni desert. Ono što je super je da možete koristiti crveno bobičasto a odličan je i sa voćem iz kompota kao što su breskve ili ananas. Dakle, kolač za sva godišnja doba - leti osvežava, a prija i posle teške zimske hrane.
Piškota kolač sa kiselom pavlakom i voćem
Sastojci:
300 g piškota
800 g kisele pavlake
3 pune kašike šećera u prahu
300 g voća (mix crvenog voća)
malo mleka za namakanje piškota
• Manji duguljasti kalup (unutrašnjih dimenzija 23x10 cm) obložiti streč folijom.
• Kiselu pavlaku pomešati sa šećerom u prahu. To uraditi kašikom, mikser nije potreban.
• Piškote blago provući kroz mleko kako ne bi previše omekšale, pa njima obložiti dno i stranice kalupa.
• Preko njih sipati pavlaku, pa smrznuto voće, onda opet pavlaku i na kraju "poklopiti" piškotama. Nemojte brinuti ako fil od pavlake deluje tečan jer će nakon hlađenja očvrsnuti.
• Ostaviti u frižideru na 3-4 sata da se dobro rashladi a zatim prekriti tacnom, izvrnuti smesu na tacnu, skinuti foliju, iseći i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар