Странице

понедељак, 26. август 2019.

Brza rol pita od lisnatog testa


Nema posebnog uvoda za ovakve recepte. Čak, ne bih ovo zvala ni receptom, već više idejom kako iskoristiti lisnato testo i brzo pripremiti večeru ili doručak. A ukoliko nekoga ubedite da vam narenda sir i iseče kulen, pita je smotana za manje od 15 minuta i preostaje vam samo da sačekate da se ispeče - a to ne traje duže od 20 minuta! 



Brza rol pita od lisnatog testa

Sastojci:

275 g lisnatog testa
200 g narendanog kačkavalja
100 g isečenog kulena
malo čeri paradajza
žumance za premazivanje pite


 Priprema:

Pre pripreme uključiti rernu da se greje na 180 stepeni - dok se ona ugreje, pita će već biti složena.
Razviti lisnato testo i iseći ga na tri trake po dužini. 
Na svaku traku rasporediti narendani sir i kulen.
Krajeve trake premazati žumancetom da bi se bolje zalepile prilikom uvijanja - ispostavilo se da ovaj korak nije neophodan, pa ga možete i preskočiti.
Dakle, svaku traku uviti u rolat.
Pleh na kome će se pita peći obložiti pek papirom.
Prvi rolat uviti u puža i staviti ga na sredinu pleha, a svaki sledeći uzeti, nasloniti krajeve jedan na drugi i obmotati u krug, da se na kraju dobije oblik puža.
  


Pitu premazati razmućenim žumancetom, preko nje poslagati čeri paradajz i peći je dok ne porumeni. Ako ikako možete, sačekajte da se malo ohladi pa je tek onda isecite, inače ćete imati ovakav presek:


Napomena:
Ovo nije velika pita (pekla sam je u kalupu dimenzija 26 cm), tako da preporučujem da se sastojci dupliraju ukoliko će je jesti više od troje gladnih :) Sastojke za punjenje ne morate duplo povećavati ukoliko koristite dve rolne lisnatog, jer je i ovako prebogata punjenjem pa bi se ove količine mogle iskoristiti skoro za dve rolne. 


Нема коментара:

Постави коментар