Brza rol pita od lisnatog testa
Sastojci:
275 g lisnatog testa
200 g narendanog kačkavalja
100 g isečenog kulena
malo čeri paradajza
žumance za premazivanje pite
Pre pripreme uključiti rernu da se greje na 180 stepeni - dok se ona ugreje, pita će već biti složena.
Razviti lisnato testo i iseći ga na tri trake po dužini.
Na svaku traku rasporediti narendani sir i kulen.
Krajeve trake premazati žumancetom da bi se bolje zalepile prilikom uvijanja - ispostavilo se da ovaj korak nije neophodan, pa ga možete i preskočiti.
Dakle, svaku traku uviti u rolat.
Pleh na kome će se pita peći obložiti pek papirom.
Prvi rolat uviti u puža i staviti ga na sredinu pleha, a svaki sledeći uzeti, nasloniti krajeve jedan na drugi i obmotati u krug, da se na kraju dobije oblik puža.
Pitu premazati razmućenim žumancetom, preko nje poslagati čeri paradajz i peći je dok ne porumeni. Ako ikako možete, sačekajte da se malo ohladi pa je tek onda isecite, inače ćete imati ovakav presek:
Napomena:
Ovo nije velika pita (pekla sam je u kalupu dimenzija 26 cm), tako da preporučujem da se sastojci dupliraju ukoliko će je jesti više od troje gladnih :) Sastojke za punjenje ne morate duplo povećavati ukoliko koristite dve rolne lisnatog, jer je i ovako prebogata punjenjem pa bi se ove količine mogle iskoristiti skoro za dve rolne.
Нема коментара:
Постави коментар