Ukusna posna pita sa prazilukom, šampinjonima i pirinčem.
Sastojci:
500 gr kora za pite (12 listova)
2 mala praziluka
400 gr šampinjona
70 gr pirinča
so, biber, biljni začin
2 dl kisele vode
1 dl ulja
Priprema:
Pirinač isprati, sipati u šerpicu i naliti sa dva puta više vode pa staviti na tihu vatru da se kuva.
Praziluk očisiti, uzduž preseći, dobro oprati i sitno iseckati.
Isto uraditi i sa šampinjonima.
U dublji tiganj sipati maslinovo ulje pa na njemu propržiti praziluk. Odmah ga posoliti kako ne bi goreo i kako bi pustio tečnost a onda ubaciti iseckane šampinjone i dinstati dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Skloniti sa vatre i izmešati sa oceđenim skuvanim pirinčem. Po ukusu posoliti, dodati bibera i začin od povrća koji koristite.
Pita se slaže od po tri kore. Svaku koru poprskati mešavinom ulja i kisele vode a na treću, koja se takođe poprska, uz sam donji rub staviti nadev od šampinjona. Uviti krajeve pa urolati pitu i staviti je na pleh obložen pek papirom. Tako uraditi i sa svim ostalim korama.
Ovde na slikama se vidi da sam pravila duplu meru :)
Uključiti rernu da se ugreje, pitu blago poprskati mešavinom vode i ulja i peći je dok ne porumeni. Kada se ispeče, poprskati je toplom vodom i prekriti čistom krpom dok se ne prohladi i onda može da se seče.
Posna pita sa prazilukom i šampinjonima
Sastojci:
500 gr kora za pite (12 listova)
2 mala praziluka
400 gr šampinjona
70 gr pirinča
so, biber, biljni začin
2 dl kisele vode
1 dl ulja
Priprema:
Pirinač isprati, sipati u šerpicu i naliti sa dva puta više vode pa staviti na tihu vatru da se kuva.
Praziluk očisiti, uzduž preseći, dobro oprati i sitno iseckati.
Isto uraditi i sa šampinjonima.
U dublji tiganj sipati maslinovo ulje pa na njemu propržiti praziluk. Odmah ga posoliti kako ne bi goreo i kako bi pustio tečnost a onda ubaciti iseckane šampinjone i dinstati dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Skloniti sa vatre i izmešati sa oceđenim skuvanim pirinčem. Po ukusu posoliti, dodati bibera i začin od povrća koji koristite.
Pita se slaže od po tri kore. Svaku koru poprskati mešavinom ulja i kisele vode a na treću, koja se takođe poprska, uz sam donji rub staviti nadev od šampinjona. Uviti krajeve pa urolati pitu i staviti je na pleh obložen pek papirom. Tako uraditi i sa svim ostalim korama.
Ovde na slikama se vidi da sam pravila duplu meru :)
Uključiti rernu da se ugreje, pitu blago poprskati mešavinom vode i ulja i peći je dok ne porumeni. Kada se ispeče, poprskati je toplom vodom i prekriti čistom krpom dok se ne prohladi i onda može da se seče.
Нема коментара:
Постави коментар