Proteinski mafini
Sastojci:
200 gr šampinjona
100 gr brokolija
50 gr kačkavalja (ili nekog drugog sira pogodnog za rendanje)
4 jajeta
so, biber
Priprema:
1. Brokoli iscepkati na cvetiće, dobro oprati i staviti u vrelu vodu da se kuva, oko 3-4 minute, tek da omekša. Ostaviti da se ohladi. Šampinjone oprati, iseckati i staviti u tiganj na malo maslinovog ulja da se prodinstaju i svenu. Kačkavalj narendati.
2. U činiji izmešati sve sastojke: brokoli, šampinjone, sir i jaja. Dodati soli i bibera po ukusu. Smesu kašikom rasporediti u kalup za pečenje mafina (ja sam i silikonski kalup podmazala mašću ali mislim da se ne bi lepili i bez podmazivanja).
Staviti u rernu da se peče, na 180 stepeni, oko 20-ak minuta.
Od ove količine sastojaka dobije se 9 mafina uobičajene veličine. Preporučujem da se pravi onoliko koliko će se odmah pojesti jer su mafini mnogo lepši kada su topli nego kada se ohlade. Umesto brokolija, možete staviti spanać, kako je u originalnom receptu, ili neko drugo povrće koje volite - tikvice, blitvu,... Ukoliko ne koristite kalup za mafine, mogu se peći i u keramičkim kalupima, pa tako servirati.
Tako fino izgladaju, socno ,mljac :)pozdrav
ОдговориИзбришиI jesu fini, posebno kada su topli :)) Hvala, pozdrav!
Избришиpredivno izgleda👍 samo mi revite kada se spanac stavlja umesto brokolija, da li treba da se prvo blansira ili moze svez da se umesa u smesu? hvala
ОдговориИзбришиUkoliko je u pitanju bebi spanać ili mladi, sa tankim listovima, nema potrebe da se blanšira. Dovoljno je da se sitno isecka i umeša u smesu. Pozdrav!
Избришиhvalaaa
ИзбришиNe treba spinat ili blitvu prethodno blansirati.
ОдговориИзбришиJovana, nema potrebe ako su mladi i tanki listovi. Samo se sitno iseckaju. Ako je blitva već starija i listovi deblji, onda ju je bolje na kratko potopiti u ključalu vodu, dobro iscediti i onda iseckati.
ИзбришиOvo je ekstra, hvala za recept ��
ОдговориИзбриши