Странице

петак, 22. децембар 2017.

Piletina Meksikana

Sočna, pikantna piletina iz rerne, koja osvaja svojim ukusom i vatrenim izgledom! ;)





Piletina Meksikana


Sastojci:

3 bataka i 3 karabataka 
70 gr maslaca 
1 glavica crnog luka 
2 sveze zelene paprike 
3 kasike kukuruza šećerca 
2 kašičice ljute mlevene paprike 
1 kašičica slatke mlevene paprike 
2 kašike brašna 
3 paradajza (ili manja konzerva pelata od 400 gr) 
1 kašičica soli


Priprema: 

1. U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejati maslac pa na njemu propržiti posoljene batake i karabatake da lepo porumene. Izvaditi ih i odmah staviti u podmazanu vatrostalnu posudu ili pleh u kome će se peći u rerni. 
2. Na istoj masnoći propržiti sitno iseckan luk, dodati kukuruz i papriku isečenu na kolutove, naliti sa malo vode i dinstati par minuta. Dodati alevu papriku, so, brašno, sitno iseckan pelat ili svež paradajz (može se oljuštiti), još malo vode i dinstati dok ne počne da se zgušnjava. 




3.Time preliti meso u vatrostalnoj posudi, pokriti alu-folijom i peći u rerni na 180 stepeni. Prvih pola sata peći pokriveno a pred kraj otkriti i ostaviti još desetak minuta da se fino zapeče.

Posluživanje:

Meni najomiljeniji prilog je obareni integralni pirinač, a vi ako više volite možete servirati pire krompir ili neku testeninu, na pr. široke rezance i naravno, salatu. Na ovaj način mogu se pripremiti i pileća krilca ili belo meso.Piletina je prelepa, bukvalno se odvaja od kostiju koliko je mekana, sočna i ukusna! 




2 коментара:

  1. Uh ovo moram prvom prilikom spremiti, bas deluje primamljivo, s verujem da je i jako ukusno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, Cecilija, posebno ako volite pikantniju hranu ;)) Nadam se će Vam se svideti, pozdrav! :)

      Избриши