Sočna, pikantna piletina iz rerne, koja osvaja svojim ukusom i vatrenim izgledom! ;)
Sastojci:
3 bataka i 3 karabataka
70 gr maslaca
1 glavica crnog luka
2 sveze zelene paprike
3 kasike kukuruza šećerca
2 kašičice ljute mlevene paprike
1 kašičica slatke mlevene paprike
2 kašike brašna
3 paradajza (ili manja konzerva pelata od 400 gr)
1 kašičica soli
Priprema:
1. U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejati maslac pa na njemu propržiti posoljene batake i karabatake da lepo porumene. Izvaditi ih i odmah staviti u podmazanu vatrostalnu posudu ili pleh u kome će se peći u rerni.
2. Na istoj masnoći propržiti sitno iseckan luk, dodati kukuruz i papriku isečenu na kolutove, naliti sa malo vode i dinstati par minuta. Dodati alevu papriku, so, brašno, sitno iseckan pelat ili svež paradajz (može se oljuštiti), još malo vode i dinstati dok ne počne da se zgušnjava.
3.Time preliti meso u vatrostalnoj posudi, pokriti alu-folijom i peći u rerni na 180 stepeni. Prvih pola sata peći pokriveno a pred kraj otkriti i ostaviti još desetak minuta da se fino zapeče.
Posluživanje:
Meni najomiljeniji prilog je obareni integralni pirinač, a vi ako više volite možete servirati pire krompir ili neku testeninu, na pr. široke rezance i naravno, salatu. Na ovaj način mogu se pripremiti i pileća krilca ili belo meso.Piletina je prelepa, bukvalno se odvaja od kostiju koliko je mekana, sočna i ukusna!
Piletina Meksikana
Sastojci:
3 bataka i 3 karabataka
70 gr maslaca
1 glavica crnog luka
2 sveze zelene paprike
3 kasike kukuruza šećerca
2 kašičice ljute mlevene paprike
1 kašičica slatke mlevene paprike
2 kašike brašna
3 paradajza (ili manja konzerva pelata od 400 gr)
1 kašičica soli
Priprema:
1. U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejati maslac pa na njemu propržiti posoljene batake i karabatake da lepo porumene. Izvaditi ih i odmah staviti u podmazanu vatrostalnu posudu ili pleh u kome će se peći u rerni.
2. Na istoj masnoći propržiti sitno iseckan luk, dodati kukuruz i papriku isečenu na kolutove, naliti sa malo vode i dinstati par minuta. Dodati alevu papriku, so, brašno, sitno iseckan pelat ili svež paradajz (može se oljuštiti), još malo vode i dinstati dok ne počne da se zgušnjava.
3.Time preliti meso u vatrostalnoj posudi, pokriti alu-folijom i peći u rerni na 180 stepeni. Prvih pola sata peći pokriveno a pred kraj otkriti i ostaviti još desetak minuta da se fino zapeče.
Posluživanje:
Meni najomiljeniji prilog je obareni integralni pirinač, a vi ako više volite možete servirati pire krompir ili neku testeninu, na pr. široke rezance i naravno, salatu. Na ovaj način mogu se pripremiti i pileća krilca ili belo meso.Piletina je prelepa, bukvalno se odvaja od kostiju koliko je mekana, sočna i ukusna!
Uh ovo moram prvom prilikom spremiti, bas deluje primamljivo, s verujem da je i jako ukusno
ОдговориИзбришиJeste, Cecilija, posebno ako volite pikantniju hranu ;)) Nadam se će Vam se svideti, pozdrav! :)
Избриши