Странице

среда, 22. новембар 2017.

Sočne šnicle u crvenom sosu

Volim ovakva jela koja se gurnu u rernu i dok se peku, vaše je samo da spremite neki prilog (pirinač, pire krompir), operete salatu i ručak je tu :) 






Sočne šnicle u crvenom sosu 

Sastojci:

600 grama svinjskih ili junećih šnicli
2-3 kašike brašna 
4 čena belog luka 
3 veća paradajza (ili 400 gr pelata iz konzerve)
1 kašika šećera 
2 pune kašike kisele pavlake (ili 1 dl neutralne pavlake) 
50 grama parmezana ili narendanog kačkavalja
2 kašike masti 
so, biber, origano, bosiljak



Priprema:


1. Čekićem za meso izlupati šnicle, poprskati ih sa malo ulja, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti u tiganju na zagrejanoj masti. Kada porumene, izvaditi ih i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu. 



2. Dok se šnicle prže, sitno iseckati beli luk, paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Na masnoći na kojoj su se šnicle pržile, vrlo kratko propržiti beli luk i odmah dodati iseckani paradajz i šećer ( zbog kiselosti paradajza ili pelata), so, biber i kiselu pavlaku. Kada se sos malo zgusne, posle desetak minuta, dodati origano i bosiljak i skloniti sa vatre. 



3. Sosom preliti šnicle, posuti ih parmezanom, poklopiti ili staviti alu-foliju i staviti u zagrejanu rernu da se zapeku (pola sata na 180 stepeni). Pred kraj otkriti i ostaviti još koji minut u toploj rerni da se jelo zapeče.



Servirati sa pire krompirom ili barenim pirinčem, salatom i uz čašu belog vina :)
Recept sam objavila na Coolinarici u julu, 2011. 

Нема коментара:

Постави коментар