Slane rozen korice nisam dugo koristila, bile su mi nekako interesantnije u slatkoj varijanti, za kolače, međutim, vremenom su se i slane pokazale kao spasonosno rešenje kada mi je potrebno još nešto uz klasično mesno predjelo. Neutralnog su ukusa, pa je za fil moguće koristiti ono što najviše volite: kiselu pavlaku, krem sir, feta sir...a možete i napraviti kombinaciju od više ovakvih sastojaka. Ja često dodam i malo majoneza, za jači ukus, a kisele krastavčiće i jaja za dekorativniji, prošaran izgled. Naravno, u deo fila može se dodati koja kašika ajvara i to je ono što je odlično kod ovakvih recepata, što svaki put možete dobiti drugačiji i ukus i izgled.
Slane rozen štangle
Sastojci:
1 pakovanje slanih rozen korica (7 korica)
100 gr majoneza
500 gr kisele pavlake (20%mm)
430 gr feta sira
350 gr tanko isečene stišnjene šunke
4 tvrdo kuvana jajeta
100 gr kiselih krastavčića
oko 50 gr kačkavalja, susama ili mlevenog kikirikija za posipanje